De Boer van de Toekomst
In de Week van Ons Eten behandelen we dit thema met een film + gesprek + diner
Regie: Rob van Hattum - Acteurs:
Lengte: 90 minuten - Taal: Nederlands
- Ondertiteling: NvT
De eerste week van oktober is De Week van Ons Eten. Even stil staan bij iets waar we nog altijd zo argeloos mee om gaan.
Deze avond is een film de aanleiding voor een goed gesprek over hoe we omgaan met ons eten. Dat gaat over een (noodzakelijke) verandering van voedselconsumptie, in wisselwerking met een meer duurzame landbouw en veeteelt.
De Boer van de Toekomst is een documentaire over landbouwverandering, die VPRO's Tegenlicht maakte in 2020. Filmmaker Rob van Hattum stelde zichzelf daarin een aantal vragen. Nederland is als tweede landbouw-exporteur van de wereld een agrarisch succesverhaal. Maar onze bodem raakt steeds verder uitgeput en de biodiversiteit verschraalt. Het roer moet om. Maar hoe? Welke nieuwe ideeën en technologieën zijn er voor de boer van de toekomst?
Zijn er 4 jaar later al antwoorden uitgekristalliseerd. Welke resultaten worden in eigen regio zichtbaar? Welke vervolgvragen zijn er ontstaan?
In een gesprek na de film verkennen we dit, waarbij lokale initiatieven en ontwikkelingen nadrukkelijk aan bod komen.
Gespreksdeelnemers zijn o.a. wethouder Rik van der Linden en enkele Dordtse boeren.
Om de daad verder bij het woord te voegen, serveert de Stadsbrasserie die avond haar menu op basis van enkel lokale producten.
Dat doen we t/m 12 oktober. Van de opbrengst wordt een deel gereserveerd voor "uitgestelde diners", voor stadsgenoten die zich niet kunnen veroorloven om op restaurant te dineren.
praktisch
Combikaarten voor de filmavond + lokaal hoofdgerecht kosten € 29,50,--. Losse kaarten kosten € 7,--
Cinevillepassen en Filmcredits zijn niet geldig, Dordtpassen wel.